реклама партнерів:
Головна » ЄС додає до санкційного списку дві особи та чотири організації, які брали участь у будівництві Керченського мосту

ЄС додає до санкційного списку дві особи та чотири організації, які брали участь у будівництві Керченського мосту


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Учора Рада ЄС додала дві особи і чотири організації до списку осіб та організацій, які підпадають під обмежувальні заходи через дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або загрожують ним. Ці заходи було ухвалено у зв’язку з роллю, яку відіграли ці люди та організації у будівництві мосту та прокладанні залізничних колій, що сполучили Росію з незаконно анексованим Кримським півостровом через Керченську протоку, надалі ізолюючи Крим від України.

Наразі санкції застосовують проти 177 осіб і 48 організацій. Вони стосуються заборони на в’їзд і замороження активів. Заборона на в’їзд перешкоджає в’їзду на або транзиту територією Європейського Союзу особам, яких було внесено у санкційний список. Водночас замороження активів стосується коштів та економічних ресурсів як осіб, так і організацій. Окрім того, громадянам і компаніям Євросоюзу заборонено надавати кошти особам, які опинилися у списку.

Відповідні законодавчі акти, включаючи імена осіб і компаній, на які розповсюджуються санкції, були опубліковані в Офіційному віснику ЄС.

Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму і міста Севастополя Російською Федерацією. Він і надалі засуджує порушення міжнародного права Росією. Також Євросоюз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Контекст
Уперше індивідуальні обмежувальні заходи було застосовано 17 березня 2014 року у відповідь на неспровоковані дії, що свідомо підривають і дестабілізують територіальну цілісність України. Інші чинні заходи ЄС у відповідь на кризу в Україні складаються з економічних санкцій, що зачіпають окремі сектори російської економіки, та обмеження щодо економічних відносин з Кримом і Севастополем.

Список осіб та організацій, щодо яких застосовують санкції, постійно переглядають. Також Рада ЄС його періодично оновлює.


за інф. EU Delegation to Ukraine






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:30
06-Вер-2024
Новий пакет допомоги Україні від США
Міністерство оборони США повідомило, що новий пакет військової допомоги для України н
21:21
05-Вер-2024
Румунія передає Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot
Відповідний закон підписав президент Румунії Клаус Йоганніс сьогодні, 5 вересня.
20:10
03-Вер-2024
51 людина загинула та понад 200 поранено внаслідок атаки рф на Полтаву
За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони
21:34
02-Вер-2024
Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій
Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 02.09.2024
21:09
02-Вер-2024
Але є й хороші новини - дивімось ширше! Браво, Тайвань!
Але є й хороші новини - дивімось ширше! З початком Курської офензиви, 7 серпня, я тут
Усі новини