реклама партнерів:
Головна » "Європейський тиждень місцевої демократії" у Чернігові

"Європейський тиждень місцевої демократії" у Чернігові


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З 11 по 17 жовтня у м. Чернігові проходитиме "Європейський тиждень місцевої демократії".
Захід започаткований за рекомендацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи з 2007 року в усіх державах-членах Ради Європи, в тому числі й в Україні, з метою просування принципів місцевої демократії.
Заходи, що проходитимуть у рамках "Європейського тижня місцевої демократії" з 11 по 17 жовтня, спрямовані на ознайомлення населення з діяльністю міських та районних у місті рад. Організатором заходів виступає відділ сприяння діяльності депутатів міської ради.

План заходів щодо проведення Європейського тижня місцевої демократії
11.10 - Проведення тематичної години: "Вплив Європейської демократії на інтелектуальний потенціал сучасної молоді". - Управління культури міської ради, центральна бібліотека ім. М.М.Коцюбинського Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.
11.10 - Проведення семінару – практикуму для керівників євроклубів міста: "Діяльність шкільного Європейського клубу – ефективний засіб у формуванні громадської активності всіх учасників навчально-виховного процесу". - Чернігівський ліцей №22.

Тиждень Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем
проживання у міській раді:
11.10 - відкриття виставки про організацію роботи за місцем проживання, - о 14.00;
11.10 - зустріч активу вихованців клубів за місцем проживання з керівництвом міської ради, - о 14.00;
18.10 - засідання виконавчого комітету міської ради: "Про організацію роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання". - Відділ у справах сім’ї та молоді міської ради, Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання.
13.10 - Проведення в рамках Європейського тижня місцевої демократії Дня відкритих дверей. - Чернігівська міська рада, Новозаводська районна у місті Чернігові рада.
13.10 - Зустріч міського голови з представниками учнівських органів самоврядування шкіл міста “Спитаймо у мера". - Управління освіти міської ради, загальноосвітні навчальні заклади міста, відділ сприяння діяльності депутатів, о 15.00.
13.10 - Зустріч учнівського активу та старшокласників з депутатом Чернігівської міської ради 5 скликання Касаткіною Т.І.: "Українській молоді – європейські цінності". - Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №2 з поглибленим вивченням іноземних мов, о 14.00.
14.10 - Засідання круглого столу (костюмоване) на тему: "Розвиток демократії в Голландії". - Загальноосвітній навчальний заклад №19, о 15.00
15.10 - Круглий стіл на тему: "Технології співпраці вузівської освіти" за участю секретаря міської ради, науковців, активу студентської молоді вищих навчальних закладів міста. - Секретар міської ради, відділ сприяння діяльності депутатів міської ради, о 15.00
15.10 - Організація та проведення семінару – практикуму для активістів шкільних євроклубів на тему: "Громадська активність молоді – запорука демократизації українського суспільства". - Чернігівський ліцей №22.
11.10 - 17.10. - Навчальний тренінг для учнівського активу 8-9 класів: "Молодь діє. Демократія починається з колегіуму". - Чернігівський колегіум №11.
18.10 - Навчання депутатів Новозаводської районної у місті Чернігові ради: "Основні напрямки діяльності та структура Ради Європи". - Новозаводська районна у місті Чернігові рада.
20.10 - Зустріч керівництва Новозаводської районної у місті ради з громадянами за місцем проживання: "Влада та громада, крокуємо разом". - Новозаводська районна у місті Чернігові рада.
20.10 - Організація та проведення районного конкурсу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів на тему: Підліток і право". - Новозаводська районна у місті Чернігові рада.
Протягом тижня - Книжкова виставка: "Суспільство та демократія". - Чернігівська міська бібліотека – філія №4.
Протягом тижня - Організація і проведення конкурсів учнівських плакатів, малюнків, творів, тематичних вікторин, годин - новин з висвітлення питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міжрегіонального співробітництва Чернігівської області, міста Чернігова з країнами ЄС та країнами-членами НАТО. - Управління освіти міської ради, загальноосвітні навчальні заклади міста.
Протягом тижня - Організація і проведення тематичних виховних годин, уроків історії, лекторії, засідання гуртків, "євроклубів", "круглих столів" з питань євроінтеграції, співробітництва між Україною та Європейським Союзом. - Управління освіти міської ради, загальноосвітні навчальні заклади міста.
Протягом тижня - Анкетування серед старшокласників: "Що ви знаєте про майбутні вибори до місцевих рад". - Чернігівський ліцей №32.
Протягом тижня - Обладнання тематичних стендів, виставок періодичної, науково-популярної, інформаційно-довідкової літератури, яка висвітлює питання європейського вибору України, міжнародно-правові договори Ради Європи з питань місцевої і регіональної демократії. - Управління освіти міської ради, загальноосвітні навчальні заклади міста.
Протягом тижня - Конкурс учнівських плакатів: "Демократія очима дітей". - Чернігівський ліцей №32.
Протягом тижня - Творчий проект: "Якби я був при владі". - еціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №2 з поглибленим вивченням іноземних мов.
Протягом тижня - Листування за допомогою електронної пошти учнів початкових класів зі школярами Великобританії та США. - Спеціалізована школа І ступеня №36 з поглибленим вивченням іноземних мов.
Протягом тижня - Проведення тематичних заходів до Дня Європейського тижня місцевої демократії в клубах за місцем проживання. - Відділ у справах сім’ї та молоді міської ради, комунальний заклад - позашкільний навчальний заклад "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради.
Протягом тижня - Здійснювати заходи з благоустрою міста в рамках проведення Дня довкілля. - Структурні підрозділи міської ради.

Джерело: За інформацією відділу сприяння діяльності депутатів міської ради







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
Усі новини