реклама партнерів:
Головна » В Чернігівській області перевірили ринок спирту і алкогольних напоїв

В Чернігівській області перевірили ринок спирту і алкогольних напоїв


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
За повідомленням ДПА в Чернігівській області, протягом півроку в області працювала спільна робоча група з проведення перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку спирту і алкогольних напоїв. До складу групи включені координатори на рівні заступників керівників обласних організацій ДПАУ, КРУ, УМВС, митниці та начальники управлінь та відділів вказаних організацій. Днями відбулось засідання робочої групи, на якому підбито підсумки виконання вимог спільного наказу ДПА, МВС, Держмитслужби та Головку України від 08.05.2007 N282/148/381/98 "Про створення спільних робочих груп із проведення перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку спирту і алкогольних напоїв", та обговорено проблемні питання щодо протидії "тіньовому" виробництву та обігу цих товарів.
Контрольно-перевірочні заходи здійснено у чотирьох підприємствах. Дві перевірки завершені, одна триває, четверта буде проведена до кінця року.
У ході перевірок відкрито 2 кримінальні справи, а саме: УПМ ДПА в області порушено кримінальну справу відносно громадянина Т. за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів та незаконного використання підроблених марок акцизного збору, порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2, ст. 204 та ч.1 ст.216 КК України.
Проведеними заходами виявлено фіктивне підприємство ТОВ С. Рішенням Голосіївського районного суду було скасовано державну реєстрацію ТОВ С, визнано недійсними установчі документи даного підприємства та свідоцтво про реєстрацію платника податку ПДВ з моменту його видачі, тобто з 23.11.2004р.
За рахунок здійснення зазначених фінансово-господарських операцій господарство, яке перевірялося, незаконно сформувало податковий кредит з ПДВ в сумі 618,7 тис. грн., в наслідок цього незаконно отримало відшкодування ПДВ в сумі 219,0 тис. грн., всього з урахуванням фінансових санкцій донараховано 928,1 тис. грн.
Крім того, донараховано платежів по іншим податкам і зборам на суму 104,2 тис. грн. та застосовано фінансових санкцій 143,9 тис. грн. А також виявлено порушень з державним майном на загальну суму 252,4 тис.грн. По державному підприємству донараховано податків та зборів всього 276,8 тис. грн.
За час дії спільного наказу затравень-жовтень 2007 року податковою міліцією Чернігівської області з незаконного обігу вилучено товарів на суму 4,22 млн. грн. Із загальної суми вилучених товарів, підакцизної продукції вилучено: спирту на суму 409,9 тис. грн.; алкогольних напоїв - 66,42 тис. грн. та тютюнових виробів - 2,7 тис. грн. За зібраними матеріалами порушено 17 кримінальних справ, в тому числі за ст.204 КК України - 16 (з них 15 - за ч. 3 ст. 204) за іншими статтями кримінального кодексу - 1. Викрито 10 підпільних виробництв товарів народного споживання, з яких 2 - з виробництва фальсифікованої горілки.
За 10 місяців з початку року (за час дії спільного наказу) спеціалістами податкової служби області проведено перевірки 569 суб'єктів підприємницької діяльності в сфері оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. В результаті проведених перевірок виявлено 1093 порушень вимог чинного законодавства, з яких 146 випадків зберігання та реалізації алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного збору або без марок акцизного збору встановленого зразка; 76 випадків роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії на відповідний вид діяльності; 19 випадків зберігання продукції не внесених до Єдиного державного реєстру.
За матеріалами перевірок РУ Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за порушення Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" прийнято рішень на загальну суму штрафних санкцій 147,6 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 207 осіб.
На нараді також акцентувалась увага на значну наявність в обігу здешевленої алкогольної продукції. Адже при повній сплаті передбачених законодавством податків вартість в роздрібній мережі горілки міцністю 400 місткістю 0,5 л повинна бути не менша 9 гривень, але подекуди вона ледве перевищує 6 грн. Зроблені відповідні дії по встановленню виробників та постачальників в область, відпускних цін виробника на дану продукцію.
За результатами засідання прийнято рішення спільної робочої групи продовжити відстеження потоків алкогольних напоїв та спирту по напрямкам визначених спільними контрольно-перевірочними заходами та забезпечити якісну перевірку суб'єктів, що включені до переліку спільних перевірок.

Джерело: www.regadm.cn.ua





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини